top of page
EVITA_TEST_COMPLETE_L_R1_G54_B83.png
iStock-599876562_Lys - Par - fokuseret.jpg
EVITA_TEST_m_Tagline_R1_G54_B83_square.jpg

EVITA TEST COMPLETE® er en non-invasiv prænatal test, der undersøger fosterets kromosomer ud fra intakte fosterceller i den gravides blod.

Testen kan tilbydes til gravide, som er gravide med ét foster. Testen analyserer fosterets DNA og undersøger for, om der er væsentlige kromosomafvigelser. Det kan være antallet af kromosomer, som b.la. ses ved Downs Syndrom eller mindre kendte genetiske afvigelser, hvor en del af et kromosom mangler, eller en del af et kromosom er duplikeret.

Evita-testen er den eneste non-invasive prænatale test på markedet, der undersøger et billede af alle fostrets kromosomer på baggrund af dit fosters DNA.

Selve testen er en blodprøve fra den gravide – og er uden risici for fostret. Blodprøven skal tages, når du er i graviditetsuge 10+0 til 14+6. Blodprøven bliver analyseret med en særlig teknologi (array-CGH) på Klinisk Genetisk Afdeling på Aarhus Universitetshospital i Skejby. Analysen vurderes af en speciallæge i genetik.

 

EVITA TEST COMPLETE er udviklet i Danmark, og analyser samt svar bliver ligeledes udført i Danmark. Alle genetiske undersøgelser bliver registreret i Dansk Cytogenetisk Register

Når du bestiller tid til EVITA TEST, sætter vi 30 minutter af på selve testdagen. Inden testen tages, scanner vi for at bekræfte graviditeten og graviditetsugen, og derefter har vi mulighed for at give dig/Jer en udførlig rådgivning og besvare de spørgsmål, du/I måtte have. 

Du får svar senest efter 12 hverdage. Vi ringer til dig med svar, og aftaler en tid på 30 min hvor vi laver en tidlig trivselsscanning og udleverer, og forklarer rapporten til dig. 

 

Hvis du ønsker at få fostrets køn at vide, koster det ikke ekstra. Vi oplyser først fostrets køn efter 12. graviditetsuge. Hvis testen finder, at fostret har risiko for en kromosomafvigelse, vil vi informere om den mistænkte afvigelse og formidle kontakt til dit fødested. Er der mistanke om kromosomafvigelse, anbefaler vi, at du får udført opfølgende  invasiv prænatal diagnostik (moderkagebiopsi eller fostervandsprøve).

 

Selvom EVITA TEST COMPLETE er den non-invasive prænatale test, der giver det mest præcise billede af fostrets DNA, finder den ikke alle kromosomafvigelser. Hvis senere undersøgelser indikerer, at fostret har en kromosomafvigelse, anbefaler vi, at der udføres invasiv prænatal diagnostik. Invasiv prænatal diagnostik udføres på dit fødested.

Prisen på en EVITA TEST COMPLETE er 13.500 DKK.

Hvis du har bestilt tid til en EVITA TEST COMPLETE, og alligevel ikke ønsker testen efter den første scanning og rådgivning er prisen 1.000 DKR.

Testen kan KUN bookes søndag til onsdag (begge dage incl.)

bottom of page