top of page

Misdannelsesscanning/
2. trimesterscanning

Denne scanning foretages når du er mellem 20 og 22 uger henne i graviditeten. Vi ser om graviditeten ligger i livmoderen, hjerteblink og antal fostre. Hvis du ikke er scannet før kan vi fastsætte terminen. Vi gennemgår  fosterets hoved, ryg, bugvæg, hjerte mave-og tarmsystem, nyrer, blære, arme og ben. Vi måler fosteret for at se om det vokser svarende til graviditetsugen. Vi vurderer fostervandsmængden og moderkagens placering.

De fleste undersøgelser forløber fint, fosteret vokser som forventet og der ses ingen misdannelser. Ved nogle scanninger kan der være mistanke om misdannelser eller der ses misdannelser. Nogle misdannelser vil være tydelige mens andre ikke kan ses ved scanningen. Hvis der er tvivl om eventuelle fund eller der ses noget der afviger fra det normale, tager vi kontakt til det hospital du hører til. Mål fra scanningen bearbejdes i software-programmet Astraia - du får en rapport med, og billeder og videoklip overført til din mobiltelefon. 

Vi tilbyder ikke denne scanning til flerfoldsgraviditeter. 

For at foretage misdannelsesscanning skal man være uddannet og certificeret på en Føtalmedicinsk afdeling på et hospital. Helle arbejder på en Føtalmedicinsk  afdeling og er certificeret i denne scanning.

Kan foretages når du er mellem 20 og 22 uger henne.

Pris: 1100 kr

Tid: 30 min

MD_edited.jpg
bottom of page