top of page

Nakkefoldsscanning

Vi ser om graviditeten ligger inde i livmoderen, om der er hjerteblink og hvor mange fostre der er. Ud fra fosterets længde(CRL) fastsætter vi din termin.

Vi måler nakkefoldens tykkelse. Tykkelsen af nakkefolden indgår sammen med din alder og en blodprøve fra dig (Doubletest) i en risikoberegning, hvor fosterets risiko for Downs Syndrom vurderes.  
 
Hvis du bor i Region Sjælland får du taget Doubletesten hos din egen læge ved første graviditetsbesøg. Svaret på blodprøven finder du på Sundhed.dk, og det er dette svar vi skal bruge til risikoberegningen.  

Hvis risikoen for Downs Syndrom er højere end 1:300 tager vi kontakt til det hospital du hører til. 

Nakkefoldsscanning og risikoberegning kan kun foretages hvis man er certificeret hos Fetal Medicine Foundation i London. Helle arbejder på en Føtalmedicinsk afdeling og er uddannet og certificeret i nakkefoldscanning. Mål fra scanningen foretages i software-programmet Astraia - du får en rapport med, og billeder og videoklip overført til din mobiltelefon.

Ved flerfoldsgraviditeter tillægges 15 min og 650kr. Hvis du ved du venter tvillinger før denne scanning bedes du venligst kontakte klinikken mhp. booking af tid. 

Tilbydes fra uge 11+1 til og med 13+6. 

Pris: 1100 kr

Tid: 30 min

NTstr1_edited.jpg
bottom of page