top of page

Scanninger

Her kan du læse om vores forskellige scanninger.
Scroll ned på siden og læs om den scanning der passer dig

Tidlig graviditetsscanning

Nakkefoldsscanning

Kønsscanning 

Tidlig trivselsscanning

Misdannelsesscanning/2. trimesterscanning

Trivselsscanning

Lille 3D/4D scanning

Stor 3D/4D scanning

130801_20220426153719_1.JPG

Tidlig graviditetsscanning

Kr. 500

Tilbydes fra graviditetsuge 6+0 til 13+6

Det er muligt at se graviditeten allerede fra 5+0, hvis gravidteten er normalt udviklet, og vi kan se efter hjerteblink fra 6+0.


Vi ser om graviditeten ligger inde i livmoderen, hvor mange fostre der er og hvor langt du er i graviditeten. Vi kan fastsætte en foreløbig termin, men den endelige termin fastsættes ved nakkefoldsscanning. 

Ved tidlig graviditet scanner vi vaginalt. Du får billeder og evt. videoklip overført til din mobiltelefon. Mål fra scanningen bearbejdes i software-programmet Astraia - du får en rapport med. Hvis graviditeten ikke forløber som forventet, tager vi kontakt til det hospital som du hører til. 


Tid 15 min

NT_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited.jpg

Nakkefoldsscanning

Kr. 1100

Denne scanning kan udføres fra graviditetsuge 11+1 til og med graviditetsuge 13+6. Vi ser om graviditeten ligger inde i livmoderen, om der er hjerteblink og hvor mange fostre der er. Ud fra fosterets længde(CRL) fastsætter vi din termin.


Vi måler nakkefoldens tykkelse. Tykkelsen af nakkefolden indgår sammen med din alder og en blodprøve fra dig (Doubletest) i en risikoberegning, hvor fosterets risiko for Downs Syndrom vurderes.  


Hvis du bor i Region Sjælland får du taget Doubletesten hos din egen læge ved første graviditetsbesøg. Svaret på blodprøven finder du på Sundhed.dk, og det er dette svar vi skal bruge til risikoberegningen.  

Hvis risikoen for Downs Syndrom er højere end 1:300 tager vi kontakt til det hospital du hører til. 

Nakkefoldsscanning og risikoberegning kan kun foretages hvis man er certificeret hos Fetal Medicine Foundation i London. Helle arbejder på en Føtalmedicinsk afdeling og er uddannet og certificeret i nakkefoldscanning. Mål fra scanningen foretages i software-programmet Astraia - du får en rapport med, og billeder og videoklip overført til din mobiltelefon. 

Tid 30 min 

Ved flerfoldsgraviditeter tillægges 15 min og 650kr. Hvis du ved du venter tvillinger før denne scanning bedes du venligst kontakte klinikken mhp. booking af tid. 

image.jpg

Kønsscanning

Kr. 500

Kønsscanning tilbydes fra 14+0 og frem til fødslen. Vi anbefaler at vente til 15+0 da kønnet bestemmes mere sikkert herefter. Der er faktorer der kan gøre det svært at bestemme kønnet. Fosteret kan ligge vanskeligt, have navlesnoren mellem benene eller hvis du har et højt BMI. Hvis der er tvivl om kønnet får du en ny tid til scanning. Du får en rapport med og billeder og videoklip overført til din mobiltelefon. 

Tid 15 min

Ved flerfoldsgraviditeter tillægges 10 min og 250kr. Hvis du ved du venter tvillinger før denne scanning, bedes du venligst kontakte klinikken mhp. booking af tid. 

tidlig trivsel_edited.jpg

Tidlig Trivselsscanning

Kr. 500

Scanningen foretager vi fra graviditetsuge 14+0 og frem til graviditetsuge 22+0. Vi lytter til fosterets hjertefrekvens og ser på fostervandsmængden og fosterets bevægelser. Du får et papirudskrift og billeder og videoklip overført til din mobiltelefon 


Vi har mulighed for at måle længden af livmoderhalsen hvis der tegn på for tidlig fødsel.

Vi tilbyder ikke denne scanning til flerfoldsgraviditeter.

Hvis vi finder noget som kræver yderligere behandling eller yderligere undersøgelser, formidler vi kontakt til dit fødested

Tid 15 min

MD_edited.jpg

Misdannelsesscanning/
2. trimesterscanning

Kr. 1100

Denne scanning foretages når du er mellem 20 og 22 uger henne i graviditeten. Vi ser om graviditeten ligger i livmoderen, hjerteblink og antal fostre. Hvis du ikke er scannet før kan vi fastsætte terminen. Vi gennemgår  fosterets hoved, ryg, bugvæg, hjerte mave-og tarmsystem, nyrer, blære, arme og ben. Vi måler fosteret for at se om det vokser svarende til graviditetsugen. Vi vurderer fostervandsmængden og moderkagens placering.

De fleste undersøgelser forløber fint, fosteret vokser som forventet og der ses ingen misdannelser. Ved nogle scanninger kan der være mistanke om misdannelser eller der ses misdannelser. Nogle misdannelser vil være tydelige mens andre ikke kan ses ved scanningen. Hvis der er tvivl om eventuelle fund eller der ses noget der afviger fra det normale, tager vi kontakt til det hospital du hører til. Mål fra scanningen bearbejdes i software-programmet Astraia - du får en rapport med, og billeder og videoklip overført til din mobiltelefon. 

Vi tilbyder ikke denne scanning til flerfoldsgraviditeter. 

For at foretage misdannelsesscanning skal man være uddannet og certificeret på en Føtalmedicinsk afdeling på et hospital. Helle arbejder på en Føtalmedicinsk  afdeling og er certificeret i denne scanning.

Tid 30 min

Maria trivsel_edited_edited.jpg

Trivselsscanning

Kr. 900

Scanningen foretager vi fra graviditetsuge 22+0 og frem til fødslen. Vi måler fosteret for at se om det vokser svarende til graviditetsugen. Vi måler fostervandsmængden og ser fosterets bevægelser. Vi måler blodgennemstrømningen hos fosteret og i navlesnoren. På den måde kan vi se om fosteret trives og om moderkagen fungerer som den skal. Du får billeder og videoklip overført til din mobiltelefon og et papirudskrift med fosterets vægt.


Vi har mulighed for at måle længden af livmoderhalsen hvis der tegn på for tidlig fødsel.

Vi tilbyder ikke denne scanning til flerfoldsgraviditeter.

Hvis vi finder noget som kræver yderligere behandling eller yderligere undersøgelser, formidler vi kontakt til dit fødested

Tid 30 min

3D dreng 2_edited.jpg

Lille 3D/4D scanning

Kr. 1200

Naturlig 3D/4D scanning. Her ser vi i 3 dimensioner, hvis fosteret ligger til det kan vi se ansigtet forfra og fra siden. Det gør det muligt at se fine detaljer og ansigtstræk hos fosteret, næsten som at se det i virkeligheden. Den 4. dimension er bevægelse, hvilket gør det muligt at se mimik og se fosteret bevæge sig. Der er faktorer der kan vanskeliggøre scanningen. Det optimale tidspunkt for scanningen er fra 26+0 til 30+0. I denne periode er der rigeligt med fostervand hvilket er vigtigt for at få en god oversigt. For at få et godt 3D billede skal vi kunne fremstille en profil i 2D, så fosterstillingen er vigtig. Et højt BMI kan ligeledes gøre oversigten svær.


Vi måler derudover fosterets vægt, fostervandsmængden og måler blodgennemstrømningen hos fosteret og i navlesnoren. Målingen af blodgennemstrømningen er et udtryk for om fosteret har det godt og om moderkagen fungerer som den skal. Hvis der ikke er muligt at lave 3D billeder gives der ikke ny tid. 

Mål fra scanningen bearbejdes i software-programmet Astraia - du får en rapport med, og naturligvis billeder og videoklip overført til din mobiltelefon.

Vi tilbyder ikke denne scanning til flerfoldsgraviditeter

Tid 30 min

3D pige uge 27_edited.jpg

Stor 3D/4D scanning

Kr. 1500

Naturlig 3D/4D scanning. Her ser vi i 3 dimensioner, hvis fosteret ligger til det kan vi se ansigtet forfra og fra siden. Det gør det muligt at se fine detaljer og ansigtstræk hos fosteret, næsten som at se det i virkeligheden. Den 4. dimension er bevægelse, hvilket gør det muligt at se mimik og se fosteret bevæge sig. Der er faktorer der kan vanskeliggøre scanningen. Det optimale tidspunkt for scanningen er fra 26+0 til 30+0, i denne periode er der rigeligt med fostervand hvilket er vigtigt for at få en god oversigt. For at få et godt 3D billede skal vi kunne fremstille en profil i 2D, så fosterstillingen er vigtig. Et højt BMI kan ligeledes gøre oversigten svær.

Vi måler derudover fosterets vægt, fostervandsmængden og måler blodgennemstrømningen hos fosteret og i navlesnoren. Målingen af blodgennemstrømningen er et udtryk for om fosteret har det godt, og om moderkagen fungerer som den skal. Hvis det ikke er muligt at lave 3D billeder får du en ny tid til scanning (15 min).

Mål fra scanningen bearbejdes i software-programmet Astraia - du får en rapport med, og naturligvis billeder og klip overført til din mobiltelefon. 

Vi tilbyder ikke denne scanning til flerfoldsgraviditeter.

Hvis du tidligere er scannet hos os, vil du få 15% rabat på denne scanning. 

Tid 45 min

bottom of page